Sayfalar

20 Haziran 2012 Çarşamba

yemekleri


Keşkek..
İskilip Keşkeği, İskilip’e özgü bir keşkek türüdür. Her zaman yapılabilir ama özellikle kış aylarında ve kışa denk gelen ramazanlarda iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Toprak kaplarda “çölmek” denen çömlek güveçlerde, taş fırınlarda odun ateşi ile pişirilir.

İskilip dolması
İskilip Dolması, adını Çorum'un İskilip ilçesinden alan özel gün ve toplantılarda yapılan özgün bir pilav türü. Sadece deneyimli ustalar tarafından yapılan İskilip dolması yapılışı zor ve zahmetlidir.

İskilip dolması, özellikle sünnet ve düğün davetlerinin vazgeçilmez yemeğidir. Evlerde günlük bir yemek olarak yaygınlaşmayışının en önemli nedeni yapılışındaki zorluktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder